donderdag 3 maart 2011

hazelnootkoekjes


      

 


















Het recept

Je hebt nodig:

  • 130 gr boter
  • 100 gr hele hazelnoten (mag ook ietsje meer zijn)
  • 200 gr bloem
  • 70 gr havermout of muesli
  • 120 gr suiker
  • een theelepel natriumbicarbonaat
  • 6 gr bakpoeder
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels water

- Toast de hazelnoten in een pan, totdat de geur vrijkomt.
  Doe de nog warme hazelnoten in een keukenhanddoek en
  wrijf, zodat de velletjes van de noten komen. Verwijder alle
  velletjes.
- Vermaal de hazelnoten in een vijzel of hakmolen. Maak dat
  er enkele grove stukjes overblijven.
- Doe de hazelnoten, bloem, havermout, suiker, bakpoeder,
  natriumbicarbonaat, zout en zwarte peper in een kom.
  Meng alles goed.
- Doe er de boter in kleine stukjes bij. Kneed alles goed; tot
  een brokkelig deeg.
- Doe er als laatste de twee eetlepels water bij.
- Vorm het deeg tot een bal en draai deze in plastic folie.
- Laat het deeg twee uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Dek de bakplaten af met bakpapier.
- Wanneer het deeg klaar is vorm je dit tot balletjes (ongeveer
  tot grootte van een walnoot), leg deze op de bakplaat en druk
  ze een beetje plat.
- Bak de koekjes ongeveer 25 minuten, tot ze goudkleurig en
  gaar zijn.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze
  daarna op een bakrooster.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten