vrijdag 4 maart 2011

citroenzandkoekjes
























Het recept

Je hebt nodig: 

  • 250 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 50 gr poedersuiker
  • 60 gr suiker
  • 90 gr gemalen amandelen
  • 1 ei
  • 6 gr bakpoeder
  • geraspte schil van 1 citroen


- Meng alle ingrediënten in een schaal, 
   voeg het ei op het einde toe en kneed tot een deegbal.
- Dek het deeg af met plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Warm de oven voor op 175°C.
- Dek de bakplaten af met bakpapier.
- Rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
- Steek vormpjes uit.
- Leg de uitgestoken vormpjes bakplaat en zet +/- 10 min in de oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een bakrooster.
- Bestrooi de koekjes met poedersuiker.

   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten