zaterdag 12 maart 2011

chocoladecake

















































Het recept

Je hebt nodig:
  • 225 gr bloem
  • 225 gr kristalsuiker
  • 200 gr boter
  • 100 gr fondant chocolade
  • 160 gr melk
  • 5 eieren
  • 6 gr bakpoeder


-  Verwarm de oven voor op 175°C.
-  Smelt de boter en chocolade op een heel 
   zacht vuur en laat afkoelen.
-  Voeg intussen de suiker bij de eieren en klop 
   deze los, tot ze wit worden.
-  Doe er de gesmolten chocolade en boter bij 
   en dan de melk.
-  Voeg als laatste de bloem met het bakpoeder 
   toe.
-  Meng tot een mooi beslag en giet het dan in 
   een ingevette bakvorm (of doe bakpapier in 
   de bakvorm) 
-  Bak de cake 40 min.


De cake smaakt prima bij een kop bosvruchten thee!
Maar anders ook hoor ;-)

   

1 opmerking: