dinsdag 8 maart 2011

preistoemp

















Het recept

Je hebt nodig:

  • 3 preien
  • aardappelen (tiental grote, zachtkokend)
  • gerookt spek (naar believen)
  • peper
  • zout

- Schil de aardappelen, was ze en snij ze in kleine
  stukjes in een pot met een grondje water.
- Snij de prei in niet te kleine stukjes, was die
  goed en doe ze bovenop de aardappelen in de pot.
- Doe het deksel op de pot en laat op een zacht
  vuur garen.
- Roer af en toe om (vanaf een kwartier)
- Wanneer het meeste vocht uit de kom is en de
  aardappelen uit elkaar vallen is de stoemp bijna
  klaar.
- Kruid af met peper en zout.
- Bak de spekjes en doe ze bij de stoemp. Roer om.


De spekjes zijn niet noodzakelijk, maar wel lekker.
Let er op dat je niet te veel zout gebruikt als je
spekjes erbij doet. Die geven hun zoute smaak af.

Smakelijk!

  

1 opmerking: