woensdag 6 april 2011

bruschetta's




















Je hebt nodig:
  • kaas
  • gerookte ham
  • brood
  • sla
  • zongedroogde tomaatjes op olie
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • Italiaanse kruiden


Je kan kazen naar keuze gebruiken. 
Wij maakten bruschetta’s met Reblochon 
de Savoie, Morbier en restjes gemalen 
Parmezaan en Leerdammer. Voor de ham 
namen we gerookte Italiaanse ham en 
gerookte Cobourg.

- Snij het brood in dikke sneden, leg ze op 
  een bakplaat (met bakpapier) en besprenkel 
  ze met olijfolie.
- Verdeel de gerookte ham over de sneden brood.
- Snij de kaas in plakjes en beleg over de ham.
- Werk af met Italiaanse kruiden en besprenkel
  eventueel nog met wat olijfolie.
- Steek de bakplaat in een voorverwarmde oven
  van +- 160°C. Laat de kaas smelten en gril de
  bruschetta's dan voor enkele minuten.
- Terwijl de bruschetta's in de oven zitten kan 
  je een salade maken: was de sla, doe die in een
  kom, doe er zongedroogde tomaatjes bij en 
  werk af met balsamico azijn.

Smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Dit is heel makkelijk te maken, en echt super super lekker, zowel in de zomer als in de winter... en met een glaasje cider, mjammie....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, en ze gaan als zoete broodjes! (maar ze zijn natuurlijk niet zoet, hahaha!)

    BeantwoordenVerwijderen