maandag 11 april 2011

"boswachters" rijstkroketjes







































Het recept

Je hebt nodig:

  • 2 koppen gekookte rijst
  • 250 gr champignons
  • 2 preien
  • 3 eieren
  • 2 koppen bechamelsaus
  • sap van een halve citroen
  • boter
  • bloem
  • paneermeel
  • currypoeder
  • peper
  • zout

    - Snij de prei heel fijn, snij de champignons in
      dunne schijfjes.
    - Stoof de prei en champignons samen, kruid met
      peper en zout en voeg het citroensap toe.
    - Maak een vrij dikke bechamelsaus, voeg er een
      tikkeltje currypoeder aan toe (niet te veel, zodat 
      het geen currysaus wordt)
    - Meng de rijst, groenten, bechamelsaus en drie
      eierdooiers; zet het mengsel een uur of twee in 
      de koelkast.
    - Maak van het mengsel kroketten met behulp van
      twee lepels; wentel door de bloem, losgeklopte
      eiwitten en paneermeel.
    - Bak de kroketjes goudbruin in hete frituurolie.

    Het recept komt uit Ons kookboek van de KVLV.

        

    1 opmerking: