maandag 2 mei 2011

aardbeiencharlotte


      










Het recept

Je hebt nodig:
  • 500 gr aardbeien
  • 4 gelatineblaadjes
  • 3 dl slagroom
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 300 gr banketbakkersroom
  • boudoirs (lange vingers)

-  Spoel de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes.
-  Pureer de helft van de aardbeien en zeef het sap.
-  Week de gelatineblaadjes 5 min. in koud water.
-  Verwarm het gewonnen aardbeiensap en los de
   uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op, laat afkoelen.
-  Klop de slagroom; voeg geleidelijk aan de suiker toe.
-  Snijd de rest van de aardbeien in stukjes.
-  Doe de banketbakkersroom in een kom, spatel de
   aardbeiengelei hierdoor en daarna de slagroom.
   Wanneer dit een gladde massa is (brokjes kan je al
   roerend met een garde oplossen, let wel: niet kloppen!)
   voeg je er tenslotte de stukjes aardbei aan toe.
   Hou enkele stukjes apart voor de garnering.
-  Bekleed een charlottevorm met plastic huishoudfolie.
-  Leg onderaan de overgehouden stukjes aardbei, zet
   dan boudoirs rechtop langs de gehele rand van de vorm,
   met de gesuikerde kant langs buiten.
-  Schep voorzichtig de aardbeienmousse in de vorm, tot
   die helemaal gevuld is.
-  Dek de vorm volledig af met plastic huishoudfolie en zet
   die voor 24 uur op een koele plaats (in de koelkast of in
   een koele kelder) Als je de vorm in de kelder zet dan kan
   je ze de laatste 4 uren in de koelkast zetten, zodat de
   aardbeiencharlotte mooi stevig is.
-  Verwijder na 24 uur de plastic folie waarmee de vorm
   afgedekt was en stort de aardbeiencharlotte om.
-  Verwijder dan voorzichtig de plastic folie van de
   aardbeiencharlotte.

   De Belgische aardbeien zijn nu weer op hun best en
   het leek me leuk om er eens op een andere manier mee
   aan de slag te gaan.
   Een verfrissend dessert op warme dagen!

   Smakelijk!


          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten