Het recept
Je hebt nodig:
- 1 konijn
- 4 uien (3 is voldoende als het grote zijn)
- 6 teentjes knoflook
- 1 dl calvados
- 2 1/2 dl kalfsfond
- 2 1/2 dl room
- boter of olijfolie
- zout
- peper
- Snipper de uien en knoflook fijn.
Snij het konijn in stukken.
- Bak de stukken konijn goudbruin in de vetstof.
- Flambeer het konijn met calvados en blus af
met de kalfsfond.
- Doe het deksel op de braadpan en laat het vlees
nog 45 minuten stoven op een laag vuur.
- Kruid het vlees met peper en zout.
- Haal het vlees uit de pan, voeg de room bij
het kookvocht en laat inkoken. Breng op smaak
met peper en zout.
Het recept is geïnspireerd op het recept
'Konijn geflambeerd met cognac' uit
A Propos Bistro van Stéphane Reynaud.
- Zet altijd de dampkap uit als je flambeert!
- Maak een afspraak bij de kapper voor de
volgende dag...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten