Het recept
Je hebt nodig:
- 2 koppen gekookte rijst
- 250 gr champignons
- 2 preien
- 3 eieren
- 2 koppen bechamelsaus
- sap van een halve citroen
- boter
- bloem
- paneermeel
- currypoeder
- peper
- zout
dunne schijfjes.
- Stoof de prei en champignons samen, kruid met
peper en zout en voeg het citroensap toe.
- Maak een vrij dikke bechamelsaus, voeg er een
tikkeltje currypoeder aan toe (niet te veel, zodat
het geen currysaus wordt)
- Meng de rijst, groenten, bechamelsaus en drie
eierdooiers; zet het mengsel een uur of twee in
de koelkast.
- Maak van het mengsel kroketten met behulp van
twee lepels; wentel door de bloem, losgeklopte
eiwitten en paneermeel.
- Bak de kroketjes goudbruin in hete frituurolie.
die zien er super uit!
BeantwoordenVerwijderen