Je hebt nodig:
- kaas
- gerookte ham
- brood
- sla
- zongedroogde tomaatjes op olie
- olijfolie
- balsamico azijn
- Italiaanse kruiden
Je kan kazen naar keuze gebruiken.
Wij maakten bruschetta’s met Reblochon
de Savoie, Morbier en restjes gemalen
Parmezaan en Leerdammer. Voor de ham
namen we gerookte Italiaanse ham en
gerookte Cobourg.
- Snij het brood in dikke sneden, leg ze op
een bakplaat (met bakpapier) en besprenkel
ze met olijfolie.
- Verdeel de gerookte ham over de sneden brood.
- Snij de kaas in plakjes en beleg over de ham.
- Werk af met Italiaanse kruiden en besprenkel
eventueel nog met wat olijfolie.
- Steek de bakplaat in een voorverwarmde oven
van +- 160°C. Laat de kaas smelten en gril de
bruschetta's dan voor enkele minuten.
- Terwijl de bruschetta's in de oven zitten kan
je een salade maken: was de sla, doe die in een
kom, doe er zongedroogde tomaatjes bij en
werk af met balsamico azijn.
Smakelijk!
Dit is heel makkelijk te maken, en echt super super lekker, zowel in de zomer als in de winter... en met een glaasje cider, mjammie....
BeantwoordenVerwijderenja, en ze gaan als zoete broodjes! (maar ze zijn natuurlijk niet zoet, hahaha!)
BeantwoordenVerwijderen