Je hebt nodig:
- 130 gr boter
- 100 gr hele hazelnoten (mag ook ietsje meer zijn)
- 200 gr bloem
- 70 gr havermout of muesli
- 120 gr suiker
- een theelepel natriumbicarbonaat
- 6 gr bakpoeder
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
- snuifje zout
- 2 eetlepels water
- Toast de hazelnoten in een pan, totdat de geur vrijkomt.
Doe de nog warme hazelnoten in een keukenhanddoek en
wrijf, zodat de velletjes van de noten komen. Verwijder alle
velletjes.
- Vermaal de hazelnoten in een vijzel of hakmolen. Maak dat
er enkele grove stukjes overblijven.
- Doe de hazelnoten, bloem, havermout, suiker, bakpoeder,
natriumbicarbonaat, zout en zwarte peper in een kom.
Meng alles goed.
- Doe er de boter in kleine stukjes bij. Kneed alles goed; tot
een brokkelig deeg.
- Doe er als laatste de twee eetlepels water bij.
- Vorm het deeg tot een bal en draai deze in plastic folie.
- Laat het deeg twee uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Dek de bakplaten af met bakpapier.
- Wanneer het deeg klaar is vorm je dit tot balletjes (ongeveer
tot grootte van een walnoot), leg deze op de bakplaat en druk
ze een beetje plat.
- Bak de koekjes ongeveer 25 minuten, tot ze goudkleurig en
gaar zijn.
- Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze
daarna op een bakrooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten