Het recept
Je hebt nodig:
- een dubbele kipfilet
- 500 gr gehakt (gemengd of kalf)
- peultjes (mange-tout)
- 3 wortelen
- 3 bosuien
- 1 paprika
- enkele teentjes look
- kurkuma
- gemalen gember
- korianderbolletjes
- kerriepoeder (pikante)
- bladpeterselie (vers)
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
- pittabroodjes, stokbrood of rijst
- Snij alle groenten in kleine stukjes (zeker niet te grof),
versnipper ook de bosuien en teentjes look.
- Snij de kipfilet in kleine en fijne reepjes.
- Verhit olijfolie in een wok en bak de reepjes kip.
Kruid deze met een beetje kerriepoeder, peper en zout.
- Doe de kippenreepjes in een kom.
- Verhit opnieuw wat olijfolie in de wok en bak het gehakt.
Zorg ervoor dat het gehakt rul gebakken is. Kruid het met
peper, zout, kerriepoeder en een beetje kurkuma.
- Doe het gehakt in de kom bij de gebakken kippenreepjes.
- Verhit opnieuw olijfolie in de wok en doe er de versneden
wortelen en peultjes in. Blijf goed roeren.
- Doe na een tweetal minuten de versneden paprika, bosuien
en look erbij.
- Breng de groenten op smaak met kurkuma, gemberpoeder,
geplette korianderbolletjes, kerriepoeder, peper en zout.
- Doe het vlees bij de groenten in de wok.
- Versnipper de bladpeterselie en meng dit door het vlees en
groenten in de wok.
- Dien op met pittabroodjes, stokbrood of rijst.
Ik heb de curry geserveerd met pittabroodjes, wat bij mijn
(gewillige) proefkonijnen de link met pitta opriep. De looksaus
werd meteen bovengehaald en past wonderwel bij de curry.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten